Camilla Henemark har tillsammans med Books and Dreams chefredaktör Carina Nunstedt skrivit självbiografin "Adjö det ljuva livet" som kommer ut i bokhandeln nästa vecka. Boken ges ut av förlaget Forum.

I går publicerade flera medier artiklar som spekulerade kring i fall Camilla Henemark kan komma att stämmas för boken. Orsaken är att flera av artistens sexpartners hängs ut med namn.

Dagens Nyheter publicerade i går en lång intervju med Camilla Henemark. Artikeln blev den mest lästa på dn.se.

Enligt Camilla Henemark innehöll artikeln flera faktafel, samtidigt som tidningen har brutit mot en överenskommelse om att intervjun skulle publiceras i veckans DN Söndag.
– Det är massa saker som inte stämmer. Intervjun skulle dessutom gå i Söndagsbilagan enligt överenskommelse, säger Camilla Henemark till Resumé.

Camilla Henemark är även upprörd över att hon har inte fått läsa DN-journalisten Anna Bodins artikel innan den publicerades.

– De struntade i det. Vilket förvånar mig. Artikelförfattaren använder sig av massa lösryckta påståenden från "Den motvillige monarken". En bok som inte jag har skrivit.

Enligt Camilla Henemark hade hon skrivit ett kontrakt med Dagens Nyheter och skribenten Anna Bodin att artikeln skulle publiceras i DN Söndag. Nu anklagar hon tidningen för kontraktsbrott.

Varför tror du att DN valde att publicera texten på hemsidan i går?
– Det är väl mediehysterin som hugger tag i dem. Jag hade väntat mig att en kvällstidning gör så här. Jag hade högre tankar om en morgontidning som Dagens Nyheter. Varken jag eller min presskontakt har varit med om något liknande.

Hur går du vidare nu?
– Jag måste sätta mig in i det här ytterligare. Men jag har tagit kontakt med förlaget.

Resumé har sökt Dagens Nyheters featurechef Mattias Hermansson och redaktionschef Åsa Tillberg under hela dagen, men de har undvikit att svara på Resumés frågor.