– Jag har varit på Kia i sju år och haft förmånen att vara med om den fantastiska resa där vi har gått från att vara okända på den svenska marknaden till att bli det fjärde största märket. Nu känner jag att jag vill göra något annat, säger Maria Berglund till Resumé.

Var det ett svårt beslut att lämna?
– Det är stort beslut som jag har funderat länge på. När jag har ett uppdrag är jag oerhört engagerad i det och jag behöver avsluta det på ett bra sätt för att se vad jag ska göra härnäst. Nu har jag förmånen att kunna ta en paus och hinna med andra viktiga saker i livet. Men jag är övertygad om att jag kommer att dyka upp i kommunikationsbranschen igen.

Vad ska du göra nu?
– Jag har bestämt mig för att ta en liten paus, ägna tid åt min lilla son, läsa lite kurser, för att sedan ta beslut om vad jag vill göra härnäst.

Vad vill du jobba med i framtiden?
– Jag vill fortsätta jobba med kommunikation och varumärken. Att vara på Kia har varit ett drömuppdrag, men efter sju år känns det lagom och jag vill testa något nytt.

Vad är du mest stolt över med tiden på Kia?
– Att få vara med att lyfta varumärket som knappt fanns på den svenska bilmarknaden innan till att bli det fjärde största. Jag är också stolt över att vi har vågat lite annorlunda saker i branschen och satsa på andra målgrupper än de vanliga.