Täppas Fogelberg är programledare för "Ring P1" och mångårig medarbetare på Sveriges Radio. Nu kan han hänga löst.

Klockan ett i dag inkallades radioprofilen till en krismöte med ledningen på Sveriges Radio. Orsaken- artikeln "Jag har tröttnat på att betala för Lars Vilks polisskydd"som publicerades på SVT:s debattsida den 5 oktober. I den omtalade debattartikeln uttrycker radioprofilen bland annat vill ta bort konstnärens polisskydd. Det skriver Aftonbladet.
– Det vore tråkigt om jag fick sparken, säger Täppas Fogelberg till tidningen.

I en kortare text i gårdagens DN Debatt uttryckte Sveriges Radios Björn Löfdahl och Susanne Helsing att de inte ställer sig bakom sin kollega under rubriken "Fogelberg har brutit mot våra programregler".

– Jag vill inte säga så mycket, för att inte trassla till det ytterligare. Jag har i affekt skrivit en för yvig debattartikel i ett kontroversiellt ämne, och Sveriges Radio har ett avtal med staten om opartiskhet – och det är heligt alltså, tafsar man på det så blir det trassel, berättar Täppas Fogelberg för Aftonbladet.