Sedan i onsdags har Camilla Henemarks självbiografi "Adjö det ljuva livet" blivit omdiskuterad och fått mycket mediautrymme. Boken som ges ut av Forum Förlag den 17 oktober väntas bli en storsäljare med sitt explicita sexuella innehåll där flera av Camilla Henemarks kända sexpartners hängs ut med namn.

Men i högen av alla smakprov från skandalboken har ett elementärt faktafel om kungen smugit sig in. Det är i ett utdrag i dagens Expressen som kung Carl XVI Gustaf plötsligt fått en syster mindre: "Hans tre systrar var hans enda lekkamrater". Kungen föddes som femte och sistfödda barn och har fyra storasystrar som alla är i livet.

När Resumé ringer upp bokens förläggare Adam Dahlin är han inte bekant med faktamissen:
– Det slinker alltid med fel och små skrivfel är svåra att undvika. Vi har nagelfart vartenda ord för att minimera riskerna med den här boken, säger Adam Dahlin till Resumé och fortsätter:

– Redaktören för boken, Lotta Skeppstedt, har gjort ett otroligt arbete. Vi har gått igenom alla faktauppgifter. Det är en bok som vimlar av känslig information och därför har vi varit extra noga med att gå igenom alla skeenden i Camilla Henemarks liv.

Kommer det dyka upp fler fel i boken?
– Nej, det finns nog inga fler fel. Ingen bok av det här slaget är felfri. Den här felaktiga uppgiften kategoriserar jag som slarv, säger Adam Dahlin som säger att felet kommer att korrigeras om boken går i nytryck. 

Uppdatering: Efter publiceringen av denna artikel återkommer Adam Dahlin och påpekar att det inte är ett faktafel att kungen lekte med sina tre systrar, då hans fjärde syster är tolv år äldre och därmed inte lekte med honom som liten.