Dela sidan:

Som
Resumé har skrivit tidigare var det i februari som incidenten skedde. Expressen hade skrivit att prinsessan Madeleine var på väg hem från New York för att för första gången träffa sin systerdotter Estelle.

Aftonbladet skickade en av sina fotografer till Arlanda. Han använde det klassiska fotografknepet att köpa en businessbiljett till Köpenhamn (som sedan kan bokas av) för att komma in i det område där ankommande från USA-flygen kan fotograferas.

Prinsessbilderna togs och publicerades. Någon timma senare blev fotografen uppringd av en av SAS chefer på Arlanda som enligt uppgift ska ha sagt:

– Nu har jag uniform på mig. Men när jag kommer hem ska jag ta av den, sedan ska jag åka hem till dig och slå dig tills du slutar andas.

Aftonbladet polisanmälde omgående hotet, vilket är rutin när anställda hotas. SAS-chefen har förnekat gärningen.

Nu har domen i Attunda tingsrätt kommit och i den frias SAS-chefen. Tingsrätten skriver i sin dom:

”Vid en sammanvägning av nu redovisade förhållanden och vad som i övrigt förekommit i målet finner tingsrätten inte att det finns skäl att sätta större tro till (Aftonbladet-fotografens, red. anm.) uppgifter, än till (SAS-chefens, red. anm.) uppgifter. Det är därför inte ställt bortom varje rimligt tvivel att (SAS-chefens, red. anm.) har handlat på sätt åklagaren gjort gällande.”

Aftonbladet-fotografen hade begärt 5000 kronor i skadestånd.


Dela sidan: