Sam
arbetet innebär att Viaplay kommer kunna erbjuda Playstation Plus-användare med Viaplay-abonnemang obegränsad tillgång till Viaplays utbud av tv-serier, filmer och direktsänd sport, direkt i en internetuppkopplad Playstation 3.
 
– Vi är mycket stolta över samarbetet med Sony. Som Nordens ledande onlinetjänst känns det både naturligt och spännande för oss att kunna erbjuda Viaplays innehåll på en ledande spelkonsol och fortsätta utöka tjänstens tillgänglighet, säger Niclas Ekdahl, vd på Viaplay i en kommentar.

Samarbetet med Sony är det senaste steget i Viaplays satsning för att utöka räckvidden och göra tv, film och direktsänd sport tillgänglig för så många människor som möjligt. Sedan tidigare finns Viaplay på PC och Mac, smarta telefoner, läsplattor, Viaplay-Boxen, Smart TVs från LG, Samsung, Panasonic och Philips

Viaplay lanserar även funktionen "download-to-go" vilket gör det möjligt att se stora delar av Viaplays filmer och tv-serier på iOS-enheter även där det saknas internetuppkoppling. I dagsläget är det enbart tillgängligt i Viaplays iOS-appar till iPhone och iPad.