rong>Peter Erikson sa upp sig från vd-jobbet för Grayling för ett år sedan. Sedan dess har på frilansbasis haft konsultuppdrag för pr-byrån.

Men vid årsskiftet, när frilanskontraktet, går ut lämnar Peter Eriksson Grayling helt. I stället lägger han all kraft på jobbet som tf kommunikationschef för TCO.

– Jag jobbar deltid nu i början. Jag har ett par andra  uppdrag som jag behövde tid för och de behövde någon som kunde komma in snabbt efter att Lena Ivö slutat, säger Peter Erikson till Resumé.

– Jag har varit med och drivit ett varumärkesarbete som konsult hos TCO och kommer nu att fortsätta göra det samtidigt som jag tar på mig ansvaret som kommunikationschef.

Kommer du att vilja bli permanent kommunikationschef?
– Det får vi se. De gör en kravsspec på kommunikationschefsjobbet och kommer att ha en professionell process för att hitta en kommunikationschef.

När kommer vi att få se resultatet av TCO:s varumärkesarbete?
– Det är en process som har pågått ett tag och kommer att fortsätta. Det får ta den tid det tar, det är ett långsiktigt arbete.

Hur känns det att lämna Grayling helt och hållet snart?
– Jag har haft väldigt roliga år och har varit med och byggt upp en av de ledande byråerna. Men efter fem år känner jag att det är dags gå vidare. Det är både bra för mig med omväxling och för byrån att rotera ledarskapet.