Resumé kunde tidigare i dag avslöja att Kanal 5:s förre programchef Lars Beckung startar produktionsbolaget Mexiko tillsammans med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Resumé var redan i våras i kontakt med Lars Beckung om uppgifterna och då blånekade han. Resumé valde då att inte publicera uppgifterna.

– Det fanns faktiskt inga planer då. Det var nästan som att ni planterade idén, haha! Nä, men vi har snackat en längre period och det känns jättekul att det nu är klart, säger Lars Beckung till Resumé.

– Vi kompletterar varandra bra och blir även ett bra komplement till en bransch som kommer att se annorlunda ut om bara några år. Vi har en bra position.

Lars Beckung blir nu vd för Mexiko och fram tills att Filip Hammar och Fredrik Wikingsson släpps från sitt kontrakt med Metronome så jobbar han själv med uppbyggnaden av produktionsbolaget.

– Bolaget är så litet nu att vara vd innebär att jag gör allting. Jag ska stå för strategier och även om vår kärna alltid kommer att vara tv-produktion så kommer det handla om allt rörligt innehåll.

Hur tänker ni rekrytera?
– Vi har ambitionen att med bra kunskap erbjuda våra kunder vad de behöver; kostnadseffektiva och bra produktioner. Vi kommer att rekrytera människor för att kunna erbjuda det och skapa bra tillväxt. Men hur kan jag inte svara på i detta skede.

Det är en tuff bransch med många stora aktörer, hur ska ni lyckas?
– Fan vet, ingen aning! Vi får se om några år. Nej, men seriöst så är det en bransch som är väldigt konkurrensutsatt, men vi tror att vi kan tillföra något unikt och att vi förstår kundernas behov. Det kommer att bli supertufft, men vi tror verkligen att vi kan lyckas.

Vilken sorts program kommer ni att göra?
– Vi kommer att inrikta oss på att bara göra succéprogram! Vi är ett nytänkande företag som har en förståelse för hur branschen fungerar och vi lyssnar på kunderna och deras behov. Vi kommer inte begränsa oss till en nisch, utan kommer att tänka brett.

– Sedan kommer vi nog inte göra en stor dramaproduktion det första vi gör, utan mer fokus på underhållning och allmän-tv.

När kommer vi att få se era första egna produktioner?
– Under 2013 hoppas vi.

Vilka finansierar bolaget?
– Vi har inga externa finansiärer. Det är det enda jag kan säga.