Carina Berg är en av TV4:s största profiler och är just nu aktuell i sin succéserie "Berg flyttar in" för kanalen.

Men nu står det klart att hon lämnar kanalen och från 1 januari 2013 är SBS TV och Kanal 5 hennes nya arbetsplats.

– Carina Berg är en stor och ambitiös begåvning, och en kreativ turbo i det redaktionella arbetet kring de tv-produktioner hon leder. Jag har svårt att komma på en annan tv-personlighet utanför SBS-familjen som så tydligt personifierar Roligare TV som hon. Därför känns det förstås extra härligt att Carina nu blir en del av SBS TV, säger Calle Jansson, kanaldirektör SBS TV i en kommentar.Carina Berg gjorde sin debut 2003-2005 som programledare för "Morgonpasset" i Sveriges Radios P3. 2005 inleddes tv-karriären som både innehållit storformat som "Idol" och "The Voice", och den just nu tv-aktuella succéserien "Berg flyttar in".

– Efter sju år fantastiska år på TV4 känner jag att det är dags för nya utmaningar. Jag har alltid varit förtjust i Kanal 5:s bubblande kreativa och nytänkande Roligare TV, och den sköna prestigelösheten och kaxiga målmedvetenheten. Det ska bli otrolig kul att komma in i den här nya men ändå välbekanta Kanal 5-världen, säger Carina Berg i en kommentar.