I fredags kunde Resumé avslöja att programledarduon Fredrik Wikingsson och Filip Hammar slutar på STO-CPH vid årskiftet. Tillsammans med Kanal 5:s tidigare programdirektör Lars Bekung startar de produktionsbolaget Mexiko.

Succéerna från åren på Kanal 5 kan duon gå miste om. Deras format är knutna till STO-CPH enligt avtal och Filip och Fredrik måste samarbeta med sitt gamla produktionsbolag i fall de vill återuppta sina program.

Med det nya porduktionsbolaget kommer Filip och Fredrik att kunna producera och medverka i andra kanaler. En ambition som Fredrik Wikingsson tydligt uttalde under en intervju med Resumé i förra veckan.

Calle Jansson, kanaldirektör på Kanal 5 är inte orolig för att kanalen kan komma att gå miste om programledarduon. Enligt honom är Filip och Fredrik bundna till Kanal 5 genom en konfidentiellt avtal.
– Det är business as usual. Det här påverkar inte oss någonting. De är unika i att vara väldigt involverade i sina produktioner. Och det är bara positivt. De kommer fortsätta att göra tv för Kanal 5, säger Calle Jansson till Resumé.

Calle Jansson fick reda på att Filip och Fredrik startar ett eget produktionsbolag först i fredags.

Hur viktiga är Filip och Fredrik för Kanal 5?
– Filip och Fredrik är avgörande för Kanal 5. De är inte ensamma, men de är otroligt viktiga för vår trovärdighet som underhållningskanal.