rong>Boine Gepertz, vd på Mediabolaget Västkusten AB (MBVK) där Hallands Nyheter och Hallandsposten ingår, har kallat tidningarnas fackliga representanter till förhandlingar imorgon tisdag, skriver Hallands Nyheter.

I MBVK rör det sig om ett tapp på 9 procent i annonsintäkter, uppskattningsvis 25 miljoner kronor, jämfört med 2011. De har redan genomfört ett besparingsprogram på totalt 18 miljoner kronor under 2012. Men anses inte det ha varit tillräckligt och nu krävs hårdare tag för att vända trenden.

– Vi har redan gjort besparingar i år och vi får se vilka ytterligare åtgärder som behöver göras. Vi måste minska våra kostnader för våra tryckta produkter och samtidigt satsa digitalt, säger Boine Gepertz till HN.

Hans Jönsson, en av två fackordförande i HN:s journalistklubb, menar att det är svårt att sia om vad mötet kommer att resultera i.

– Klubben har fått ett underlag inför förhandlingen som vi håller på att titta på. Mer är jag förhindrad att säga i det här läget. Men facket vill såklart att företaget ska snabba på processen och informera personalen så snart som möjligt, säger han till HN.

Mediabolaget Västkusten omfattar bland annat Hallands Nyheter och Hallandsposten, samt TTELA, Bohusläningen och Strömstads tidning.