Hälsotrenden syns i kvällstidningarnas bilagor, nya tidskrifter och på hälsobloggar. Nu kommer det svenska uppvaknade intresset för hälsa att göra avtryck i TV4. Nästa vår leder David Hellenius helt sjukt i par med vännen och läkaren Eric Rydman.

– Folk omkring mig säger att jag är ohälsosamt intresserad av min egen och andras hälsa. Man kan välja att gömma den läggningen, eller bejaka den. Nu tänker jag verkligen gräva ner mig i alla spännande sjukdomstillstånd, säger David Hellenius.

Den perfekta mängden vin och tandborstningens effekter på Alzheimers är två av de myter som programmet kommer att behandla nästa år.
I "Helt sjukt" varvas seriösa diskussioner med rena humorinslag. Varje program gästas av veckans patient - en känd person med en intressant sjukdomshistoria.

– Vi tar upp hälsofrågor på ett lite lättsammare sätt, inte så mycket dödliga sjukdomar utan mer vardagliga frågeställningar om kroppen och hälsan, säger David Hellenius och fortsätter:

– Jag upplever att allt fler idag är intresserade av att må bättre, och att det till och med blivit en livsstil i sig. Men samtidigt tycker jag att det saknas ett hälsoprogram för människor i min egen ålder, där man vågar ta upp såna här ämnen på ett lustfyllt och underhållande sätt.

David Hellenius leder just nu X Factor och Hellenius hörna i TV4 och är en av Sveriges mest meriterade programledare.

– För de som lyssnade på Davids sommarprat så står det helt klart att David är på gränsen till sjukligt intresserad av sjukdomar och hälsofrågor. Det borgar för ett både lärorikt och roligt program om ett ämne som berör oss alla, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

"Helt sjukt" spelas in inför studiopublik och sänds med start våren 2013.