Det var i april som SvD Näringsliv lanserade Räntekartan, en sorts interaktiv karta på webben som hjälper användarna att jämföra sin boränta med andras.

Enligt SvD har över 30 000 läsare rapporterat in sina boräntor och många har vittnat om att de har sparat pengar i förhandlingen med banken efter att ha hänvisat till kartan.

I dag blev sex medarbetare på SvD nominerade till Stora Journalistpriset i kategorin "Årets förnyare".

Men han som sådde fröet till Räntekartan är däremot inte nominerad.

För idén bakom Räntekartan började som en hashtag på twitter från Avanza-ekonomen Claes Hemberg, #sägdinränta, som SvD sedan utvecklade till Räntekartan.

Men Claes Hemberg själv bryr sig inte om att han inte blev inkluderad bland de nominerade.

– Jag blir bara smickrad av att någon plockar upp och förädlar en idé jag har haft. Det är bara jättebra. Grattis till ett bra jobb SvD och hoppas ni vinner, säger han till Resumé.

Vad är bra med Räntekartan tycker du?
– Det finurliga med SvD:s utveckling av idén är att det blir mer exakt, är lättare att överblicka samt att den får större spridning än vad jag kunde få på Twitter trots att jag fick 2000 svar på fem veckor med #sägdinränta.

– Jag hoppas att fler tidningar gör liknande grepp som verkligen hjälper människor och det är bra att de premieras i tävlingar som Stora Journalistpriset, säger Claes Hemberg.