Storbritanniens jättekoncern där Sir Martin Sorrell är boss äger bland annat mediebyråerna inom GroupM, pr-byråerna Cohn & Wolfe, Burson Marsteller och Hill+Knowlton Strategies och reklambyrån Ingo.

Under tredje kvartalet visar nätverket en ökad omsättning med 1,6 procent. Omsättningen uppgår till närmare 2,5 miljarder för tredje kvartalet. Totalt har omsättningen växt med 4,2 procent i år.

Men i Europa, utanför Storbritannien, visar nätverket en svagare tillväxt. Under tredje kvartalet sjönk omsättningen i Kontinentaleuropa med 8,6 procent jämfört med föregående månad och med 2,1 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Totalt har omsättningen fallit med 2,2 procent jämfört med 2011 för nätverkets verksamhet i Västra Kontinentaleuropa. Zonen motsvarar en fjärdedel av WPP:s totala intäkter.

I rapporten skriver man:
"Västra Kontinentaleuropa, med 2,1 procents fall jämfört med föregående år. Tyskland, Frankrike och Turkiet växte, men Spanien, Portugal, Skandinavien, Nederländerna, Schweiz och Österrike har det tuffare. Med hänsyn till att eurokrisen påverkar stora delar av området."

Koncernen har mer än 150 000 anställda världen över.