Emma Kronqvist fick anställning på SVT år 2002. Hon hade då frilansat som programledare, producent och produktionsledare på SVT under många år. Hon anställdes som projektledare inom underhållning och fakta. År 2005 rekryterades hon till jobbet programchef på SVT i Malmö.

–  Emma Kronqvist har en imponerande bred tv-erfarenhet och hon kombinerar en spännande strategisk och visionär förmåga med god struktur i vardagen, säger Albert Svanberg, divisionschef för allmän-tv på SVT.

Emma Kronqvist har bred tv-erfarenhet. Ett axplock av hennes cv visar meriter från programutveckling på produktionsbolagen Meter och Jarowskij, hon har dessutom drivit eget filmproduktionsbolag och arbetat som konsult i digital medieutveckling samt producerat reklamfilm på kommunikationsbyråer.

Emma Kronqvist har producerat TV inom alla allmän-tv-genrer. Hon har arbetat som programledare på Sveriges Radio, SVT och ZTV. Hon har även arbetat som tv-lärare i USA och själv studerat vid Dramatiska institutet  samt på Handelshögskolan.

– SVT i Malmö är ett modernt mediehus med hög kompetens inom både innehåll, produktion och utveckling, säger Emma Kronqvist.

Bland de program Emma Kronqvist jobbat med finns Mia och Klara, Stjärnorna på slottet, Klass 9A, Himlen kan vänta, Robins, Hipphipp, Anders och Måns, Fridlyst och Intresseklubben.