Dela sidan:

I d
ag har både Aftonbladet och Expressen löpedlar där de "avslöjar"
att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har förlovat sig i hemlighet.

Men vem var egentligen först?

– Expressen var nog snäppet före, faktiskt, men Aftonbladet har en bild som vi gärna hade haft och om man tillåter sig en djupare analys är nog den viktigaste påminnelsen idag att kvällspressen – inom alla ämnesområden – är nyhetsdriven och att det säkert är orsaken till att vår kategori fortfarande tjänar hundratals miljoner kronor varje år trots att tidningsbranschen sägs vara i "kris", säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resumé.

Hur kunde ni avslöja det hela?
– Ja, hur kan Johan T Lindwall veta allt? Hur kunde han vara först med att Victoria hade träffat Daniel? Hur kunde Johan avslöja att Chris, tvärtemot vad alla andra sa, var inbjuden till Estelles dop? Hur kunde Tommy Schönstedt vara först med att Victoria och Daniel skulle gifta sig? Hur kunde Malin Roos vara först på plats med Victoria och Daniel på hemliga bröllopsresan? Svaret, tror jag, är att Expressen har en stark nyhetskultur på redaktionen och detsamma gäller förstås Aftonbladet. Det är därför som kvällspressen är störst och mest lönsam.

Hur känns det att ni båda avslöjade ungefär samtidigt?
– Bra för kvällspresskategorin men, måste jag erkänna, lite snopet för oss som brukar vara ensamma om de stora kungascoopen. Det är bara att gratulera Aftonbladet.

Hur ska ni klå Aftonbladet i framtiden med kungahusbevakningen?
– På samma sätt som Expressen jobbar med exempelvis inrikespolitik eller näringslivsbevakning: vi ska bredda innehållet i den klassiska kvällstidningen – men hela tiden med ett starkt nyhetsfokus i alla kanaler, säger Thomas Mattson.

Uppgifterna bekräftades alldeles nyss på hovets hemsida.

Dela sidan: