Johan Thor har ett förflutet som politiskt sakkunnig åt den borgerliga regeringen under Carl Bildt mellan 1992 och 1994.

I dag är han kommersiell direktör för affärsenheten vacciner, centrala nervsystemet, dermatologi och External Affairs. Johan började jobba för GlaxoSmithKline (GSK)  2005 och har sedan dess innehaft ett antal positioner, bland dem tillförordnad vd.

Innan tiden på GSK hade han olika seniora tjänster inom kommunikation och External Affairs. Johan Thors nya titel blir Vice-President, European Government Affairs and Head of Brussels Office.

– Johan Thor, har med sin energi och sitt engagemang betytt oerhört mycket för GSK i Sverige under de senaste sju åren. Jag vill gratulera honom till ett mycket spännande uppdrag som chef för Government Affairs i Europa. Det är en utmaning som passar honom alldeles utmärkt, med tanke på hans bakgrund och strategiska förmåga, säger Marine Queniart Stojanovic, vd för GSK Sverige.

I sin nya roll kommer han ge Europaledningen och det kommersiella teamet strategisk rådgivning i politik-, policy-, hälso- och sjukvårdssystemsfrågor.

Hans team kommer också att vara ett stöd för de europeiska marknaderna. De ska också representera företaget i Bryssel där han också kommer att bo.

– Johan Thor var en av hjärnorna bakom den affärsmodell som GSK utvecklade för fem år sedan. Han har starkt bidragit till att utveckla GSKs verksamhet inom vacciner och GSKs långsiktiga arbete för stärkt förtroende och partnerskap gentemot hälso- och sjukvården i Sverige, säger Marine Queniart Stojanovic.