Den
första appen Drinkspiration från Absolut Vodka blev en succé och Sverige är den marknad näst efter USA där appen har laddats ned flest gånger.

Nu släpper man en ny app, optimerad för iPhone 5 och som lär sig användarens smakpreferenser och ger rekommendationer utifrån dessa. Precis som en riktig bartender.

– Absolut Vodka säljer vodka, men folk dricker ju den i form av drinkar. Man kan säga att nya Drinkspiration är lite av den manual produkten inte kommer med, designad både att använda i baren och hemma, säger Ted Persson, chief creative officer på Great Works

Genom den nya sociala funktionen "I’ll Have One" kan man nu även dela sina upplevelser och tipsa sina vänner. Funktionen visar även i realtid vad som beställs runtom i världen, vad ens Facebook-kompisar beställer samt en topplista på de mest beställda drinkarna i världen.