Sve
riges nya nationalarena Friends Arena i Solna invigdes under buller och bång i lördags. 45 000 besökare var på plats och för underhållningen stod världsartister som The Hives, Loreen, Agnes och Roxette.

Prislappen för evenemanget landade på 50 miljoner kronor, vilket gör det till den dyraste scenshowen i Sveriges historia.

Men de ansvariga hade nog velat se att bättre mottagande av programmet. Det har sågats av kvällstidningarnas läsare och under programmets gång var det hashtaggen #mutfest som var den som användes mest flitigt.

Medieaktörer som Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin och Dagens Nyheters kulturreporter Hanna Fahl var bara två av många som använde #mutfest och det var en av de mest trendande taggarna på Twitter i helgen.

#mutfest refererar till det att chefsåklagare Alf Johansson vid Riksenheten mot korruption inledde en förundersökning om mutor i samband med bygget av den nya nationalarenan och i juni 2011 lämnades ett åtal in mot Solnas tidigare stadsdirektör Sune Reinhold.

Åtal väcktes även mot den moderate kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Salminen och ytterligare fyra personer som företräder Arenabolaget för grov bestickning.

Solna tingsrätt fällde sedan den förre stadsdirektören Sune Reinhold. Han dömdes för mutbrott till villkorlig dom och dagsböter i maj 2012. De övriga frikändes men domarna har överklagats av såväl åklagare som av Reinhold.

Resumé har sökt Friends Arenas kommunikationschef Malin Sparf Rydberg för en kommentar.