– Vi är extremt stolta för att granskningen som visade på regeringens hyckleri kring vapenexporten ses som årets viktigaste granskning i Europa. Att vi får det här priset är enormt hedrade, det var så otroligt många bra reportage som var nominerade, säger Daniel Öhman och Bo Göran Bodin i en kommentar.

De båda vann nyligen i svenska Radiogalan och är även nominerade till Stora journalistpriset för avslöjandet.

Prix Europa delades ut i Berlin och på plats där var också Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

– Det här priset visar på värdet av att satsa på riktig, undersökande journalistik och hur viktigt Sveriges Radio är i det svenska mediesamhället. Jag är oerhört stolt över den europeiska uppmärksamheten kring det fantastiska jobb som reportrarna Daniel Öhman och Bo Göran Bodin har åstadkommit, säger Cilla Benkö.

Även SVT-serien "Bron" fick motta ett pris, för Europas Bästa Tv-serie. Den produceras av Filmlance International och Nibus Film för SVT och DR.