I fredags fick Manda Nilsénius lämna TV4:s X Factor efter en duell med gruppen Hey Mary. Men dagen efter visade det sig att TV4 hade  sjabblat till röstningen och Nilsénius inte alls fått minst röster av tittarna.

– Det är den mänskliga faktorn som ligger bakom själva misstaget. Jag vet inte exakt hur det gick till. Själva röstningen är korrekt men sedan har det skett någonting, säger Erik Sidung, pressansvarig på TV4 till Aftonbladet.Tävlingens exekutiva producent, Pelle Porseryd, tillägger:

– Det är ytterst beklagligt, det här ska inte få hända, säger han.

TV4 kommer nu att se över sina rutiner för att undvika en liknande miss framöver.

– Vi har känt oss trygga med tillvägagångssättet men nu har felet begåtts. Det får inte hända igen.

Båda deltagare får nu fortsätta i tävlingen och TV4 ser över hur de ska göra i nästa fredagsfinal.