Talangscouten Triby, som erbjuder kommunikationsindustrin tillgång till unga kreatörer och strateger, ställde frågan "Vilka är dina tre drömbyråer i Sverige?" till sitt nätverk bestående av både studerande och nyutexade strateger och kreatörer från bland andra Berghs, Hyper Island, SU, Beckmans och Forsbergs.

– Många juniora talanger lockas av byråer utanför Sverige och det kändes därför intressant att se vilka svenska favoritbyråer som gäller just nu bland talangerna, säger Moa Bernhardsson, talent agent på Triby.

Över 150 byråer nämndes varav ett tiotal byråer lyckades plocka hem en stor del av rösterna. Forsman & Bodenfors tog hem flest poäng och landade på första plats.

DDB Stockholm följde tätt efter på en andra plats och Doberman plockade tredje platsen. Byråer som Åkestam Holst, B-Reel och Volontaire placerade sig även högt upp på listan.

Tio-topp lista drömbyråer i Sverige:

1. Forsman & Bodenfors
2. DDB
3. Doberman
4. Åkestam Holst
5. Volontaire
6. B-reel
7. Prime
8. Garbergs
9. Acne
10. Kokokaka

Andra uppstickare på listan är Futerra, Rodolfo, Frankenstein och Goodmorning Sunshine.

 – Att göra sig attraktiva för ny arbetskraft och att marknadsföra sig som en intressant arbetsgivare är givetvis viktigt, något som många aktörer faktiskt glömmer bort att tänka på. Med ovan frågeställning lyfter vi uppmärksamheten kring detta. Vår ambition är att fortsätta ställa dessa frågor till nätverket framöver. Vi ser fram emot att få presentera nya resultat och insikter, säger Camilla Wänström, grundare till Triby.

Drygt 160 personer har deltagit i undersökningen, vilket bara utgör en del av Tribys nätverk.