För
några år sedan startade amerikanen Chris Wyatt den kristna sajten GodTube, som kombinerade rörliga bilder med sociala nätverksmöjligheter och livesändningar. När den lanserades var sajten den snabbast växande i USA.

2008 klev Chris Wyatt av vd-posten för GodTube och nu är han tilllbaka med en ny sajt, YouToo, där tittarna genom några knapptryckningar kan filma sig själva eller andra och skicka in till ett tevebolag för att förhoppningsvis se sig själva på teve i någon reklampaus, skriver Dn.se.

Idén kom från att många som tittar på teve ofta sitter med datorn nära eller mobilen i handen och chattar eller surfar och att nästa steg är att vilja se sig själv på tv.

YouToo är en app som kan laddas ner till Iphone och Android, men förutsättningen för att det ska fungera är att du bor i USA och tillhör de 15 miljoner amerikanska hem som har YouToo genom kabelteve.

Det är även bara ett fåtal tv-program som tillåter ens videosnutt, som "Batman" från 1960-talet och "Say yes on TV!" där par kan fria i direktsändning.