Dela sidan:

Förra året sa Anna Stenberg upp sig från MTG efter åtta år på olika chefspositioner. Hon gjorde det för att starta Women Executive Search (WES) som inriktar sig på chefsrekrytering av kvinnor till mellanchefsnivå, ledningsgruppsnivå och styrelseposter.

Hon tog bland annat in riskkapitalisten Christer Gardell och Kreabs Charlotte Erkhammar till företagets advisory board och rekryterade Liv Gorosch från Bohmans Executive till att bli partner och vice vd i WES.

Nu fortsätter företaget att expandera. De har anställt Nusin Cilgin, som närmast kommer från Hammer & Hanborg, som ny research & talent manager.

Nusrin Cilgin kommer att ansvara för bolagets searchprocesser och även driva arbetet med att vidareutveckla WES kandidatbas där över 5000 kvinnliga ledare har registrerat sig bara under det senaste året.

– Rekryteringen av Nusin är ett strategiskt viktigt steg för oss. Hennes erfarenhet från att identifiera och rekrytera chefer och specialister till de ledande bolagen inom en mängd branscher kommer att vara av stor betydelse. Nusins gedigna kunskap om rekryteringshantverket, hennes förståelse för affären och kundperspektivet är viktiga ingredienser som gör Nusin till ett utomordentligt tillskott till WES team, säger WES ägare Anna Stenberg.

En annan del i företagets expansion är att man har öppnat upp ett kontor i London, England, där Anna Stenberg nu sitter sedan en tid tillbaka.

– Vi expanderade till England för att vi såg behovet av våra tjänster även där och parallellt med detta fick vi även våra första uppdrag i London, säger hon till Resumé.

Hur har det första verksamhetsåret varit?
– Det första verksamhetsåret har varit både roligt och framgångsrikt och vi har kunnat växa i takt med att allt fler kunder har hittat oss. Över 5 000 kvinnliga ledare har registrerat sig i vårt kandidatnätverk bara under de senaste 12 månaderna.

Företagets mål framöver är att fortsätta leverera marknadens bästa talanger och ledare till sina uppdragsgivare och säkerställa att de bästa kvinnliga profilerna identifieras och inkluderas i varje rekryteringsprocess.

– Det handlar alltså inte om att bara rekrytera kvinnor utan vi gör självklart många blandade processer med både manliga och kvinnliga kandidater men vi ser till så att våra kunder kan få tillgång till hela kompetensbasen på marknaden på ett effektivare sätt, vilket många annars har svårigheter med, säger Anna Stenberg och fortsätter: 

– De kvinnliga ledarna saknas i stor utsträckning i i de traditionella rekryteringsnätverken och ligger inte heller på rekryteringsföretagens radar. Här gör WES stor skillnad.Dela sidan: