Dela sidan:

Exp
ressen släppte i dag nya sekvenser av filmen från bråket på Kungsgatan 2010, som fick Sverigedemokraternas ekonomisk politiska talesperson Erik Almqvist tvingades att avsäga sig sina uppdrag i partiet i går.

I filmen syns Sverigedemokraternas Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling beväpna sig med järnrör, vilket har fått Kent Ekeroth att ta en time-out nu på morgonen.

Samtidigt avslöjar Aftonbladet att Kent Ekeroth möjliggör den rasistiska sajten Avpixlats finansiering. Precis som till föregångaren Politiskt inkorrekt,  som när den sjösattes 2008 blev en samlingsplats för högerextremism på nätet, samlade han in donationer genom att upplåta sitt personliga bankgiro.

Men efter tre års verksamhet lade sajten plötsligt ner och några dagar senare startade Avpixlat. Kent Ekeroth förklarade då för Sveriges Radio att sajten var hans "eget initiativ och projekt" och partiledaren Jimmie Åkesson har sagt att "många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra."

Precis som Politiskt inkorrekt saknar Avpixlat både utgivarbevis och ansvarig utgivare, även redaktionsmedlemmarnas identiteter hålls hemliga. För att upprätthålla anonymiteten har Avpixlat placerat sin server på Nya Zeeland.

Aftonbladet kan i dag avslöja att de mest aktiva skribenterna på sajten alla har kopplingar till Sverigedemokraterna. Den mest aktiva, Mats Dagerlind, arbetar för SD:s tidning SD-kuriren. Han förnekar att han skriver mer än de namngivna krönikorna på sajten, men bekräftar dock sin kontakt med Kent Ekeroth.

– Jag sköter kontakterna med Kent Ekeroth, som många vill hävda är spindeln i nätet, vilket han inte är, men han har ju i alla fall ett intresse i Avpixlat genom att han hjälper dom med ett donationskonto och sådana saker, säger han till Aftonbladet.


Dela sidan: