Dela sidan:

Joh
n Doe Worldwide har tillsammans med eventbyrån Heja och den Umeåbaserade byrån Racer hjälpt Länsförsäkringar Västerbotten att under hösten 2012 brandsäkra Västerbotten.

Bakom verket står tonsättaren Anders Lind som tidigare skapat verk som Voltage Controlled Orchestra och Myggan. Till sin hjälp har Lind NorrlandsOperans symfoniorkester och ett stort antal brandvarnare som agerar musikaliska instrument. Cirka 30 stycken brandvarnare, fyra sirener och två mekaniska klockor har gått åt i processen.

– Det brinner i mer än ett västerbottniskt hem om dagen. Utan brandvarnare hade bränderna orsakat betydligt större skada. Målsättningen var att lyfta brandfrågan med hjälp av ett annorlunda förhållningssätt som skapar debatt och samtidigt engagerar säger Mehrnaz Bejne, projektledare på John Doe i en kommentar.

Konserten framförs för allmänheten enbart den 14 december på NorrlandsOperan i Umeå.


Dela sidan: