Dela sidan:

Newsmill startades 2008 av Expressen-avhopparna PM Nilsson och Leo Lagercrantz. I slutet av 2010 sålde de Newsmill till Bonnier Tidskrifter. Leo Lagercrantz slutade då och i augusti i år lämnade även PM Nilsson, kunde Resumé avslöja. Då gick debattsajten upp i BT-kollegan Veckans Affärer.

Newsmill har tappat folk efterhand och har uppvisat för dålig lönsamhet. Sajten tappade en miljon kronor i fjol. Nu kommer nästa bakslag då Resumé kan avslöja att både Newsmills redaktionschef Sakine Madon och redaktören Patrik Kronqvist lämnar debattsajten vid årskiftet.

– Så är det. Vi kommer att jobba på andra ställen i vår, säger Sakine Madon till Resumé.

Hon kommer att blir ny politisk redaktör på Norran i Skellefteå.

– Jag kände att vi befinner oss i ett intressant läge i svensk inrikespolitik. Med det nya jobbet hoppas jag få mer tid till att skriva själv.

Sakine Madon kommer att jobba på Newsmill fram till årsskiftet. I februari tillträder hon sin nya tjänst som politisk chefredaktör på Norran. Det innebär även att hon slutar som fristående kolumnist i Expressen.

– Det har varit en fantastisk rolig tid på Newsmill och Expressen. Nu ser jag inte bara fram emot att lära känna en ny region, jag kommer också ha ett större ansvar en tidigare och styra över en hel ledarsida, säger Sakine Madon.

Enligt Helene Liljefors, biträdande förlagschef för Veckans Affärer och ansvarig för Newsmill, menar att detta inte betyder att Newsmill läggs ned.

– Vi tittar på en lösning kring hur vi ska ta hand om varumärket Newsmill. Det finns inget nedläggningsbeslut, så alla sådana uppgifter kan jag dementera.

Vad säger du om att båda lämnar Newsmill?
– De är duktiga personer båda två, så jag förstår att många vill ha dem. Jag önskar de all lycka.

När kommer det att bli klart med vad som händer med Newsmill?
– Inom de närmsta veckorna skulle jag tro.Dela sidan: