Dela sidan:

Hennes uppgift blir inte bara att ansvara för Wimps redaktionella profil, utan även leda olika samarbeten med svenska musikbranschen och svenska skivbolag.

Hon ska också driva satsningen Wimp Live Sessions:
– Jag är väldigt glad att Wimp är en organisation i framkant som vågar satsa och anställa unga tjejer på viktiga positioner. Jag tillhör dessutom en generation där streaming är ett naturligt sätt att lyssna på och upptäcka musik, säger Karin Moberg i en kommentar.

Hon kommer närmast från SBS Radio, där hon senast har arbetat som webbredaktör.  Hon har även varit redaktör på TV4.se samt arbetat som reporter på TV4 Nyheterna.

Hennes DJ-karriär inom kvinnliga kollektiven CrossHill och Fucking&Punching fortgår vid sidan av uppdraget för Wimp:
– Karin är en person med örat mot gatan som har extremt bra koll på vad som händer i musikvärlden idag, säger Fredrik Nyström, Sverigechef för Wimp i en kommentar.

Wimp introducerades i Sverige i februari 2011. Tjänsten finns idag i, förutom Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Holland samt under ett annat varumärke i Polen. Tjänsten har idag 350 000 användare globalt.

Wimp erbjuder över 18 miljoner licensierade låtar. I takt med att utbudet ökar blir det allt viktigare med rekommendationer och spellistor - här kommer alltså Karin Moberg in i bilden.

Wimps förre redaktionschef, Fredrik Zmuda, lämnar bolaget för att fokusera på att utveckla olika artister.Dela sidan: