Dela sidan:

Anm
älningarna lyfter fram flera fall där polismyndigheterna i Stockholms län och Kronobergs län har kommenterat polisarbetet.

Det handlar om inlägg på Facebook och Twitter som anmälarna menar dels visar på opartiskhet, men som även är respektlösa mot personerna som beskrivs. De vänder sig även mot att dessa inlägg har fått många "likes" på Facebook.

Ett exempel som har anmältsär:

"Om du vaknar en lördagsmorgon och ser fel sida av fyllecellsdörren, eller om du känner igen bilden, ordet kanske dags att se över dina alkoholvanor. Det är inte bara din hälsa som du riskerar, ditt körkort står på spel och tjejen som du försökte ragga inne på krogen har förmodligen åkt hem med den fula killen som inte kunde sjunga lika bra som dig!  Om du tar det lugnt med alkoholen kan vi lova dig att kvällen kommer att bli lugnare för oss och MYCKET trevligare för dig."

Ett annat exempel är:

"Problemet med cannabis är tyvärr relativt vanligt och som polis får man ofta se baksidorna av drogen. Det brukar sluta med att man sitter i en ostädad etta på socialbidrag, röker cannabis och tittar på Simpsons dagarna i ända och sällan förför sig att åstadkomma något konstruktivt. Don't do drugs mmmkaaay!"

JO vill nu att polisen yttrar sig om uppgifterna som framförs.


Dela sidan: