Dela sidan:

I dag står det klart att Ikea Communications minskar ned personalstyrkan med 80 tjänster i Älmhult, enligt Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Neddragningen görs i samband med att avdelningen delas upp i två delar: en produktionsinriktad och en kreativt fokuserad. I nuläget arbetar 300 personer på Ikea Communications i Älmhult. Efter förändringen kommer 220 att arbeta kvar.

30 tjänster flyttas till Malmö, vilket gör nettominskningen till 50 tjänster. I Malmö öppnade Ikea nyligen en form av inhousebyrå tillsammans med nyckelpersoner från McCann New York. Resumé kunde avslöja planerna redan den 20 september i år.
– Vi gör det här för att kunna fokusera mer på den kreativa fasen. Det är logistiskt enkelt att ta sig dit, sade Ikea:s globala kommunikationschef Lena Simonsson-Berge i Resumé nummer 37-38.

På Ikea Communications kände man till planerna, men togs i dag på sängen av att effektiviseringen slår så hårt mot produktionsdelen i Älmhult.
– Det är ju alltid tråkigt när det försvinner arbetstillfällen. Men nu sker ju det under en rätt så lång period, omkring åtta månader, innan den nya organisationen ska sättas igång. Det gör ju att det finns goda möjligheter att arbeta för nya jobb åt de som blir av med jobben. Det var ju en väntad förändring, däremot visste vi inte omfattningen, säger Susanne Håkansson från fackförbundet Unionen på Ikea till P4 Kronoberg.Dela sidan: