Dela sidan:

– Jag fick den från en kille på Länsförsäkringar som hade gått ut med samma debattartikel. Han är bättre med pennan så det var väl inget konstigt med det, säger Hans Janzon.

Han är en av alla vd:ar som har gått i bräschen för rätten att få flytta och samla sin tjänstepension.

Han har bland annat skrivit på en debattartikel för Dagens Industri som har undertecknats av hundratals vd:ar:
– Jag har försökt att få flytta mina tjänstepensioner, men det är ungefär lika krångligt som att ta sig in i Fort Knox, säger Hans Janzon.

Han har inte nöjt sig med debattartikeln han skrev på, utan för att ge ytterligare fyr i brasan har han gått ut med en egen debattartikel hos GT – Ge anställda makt över egna pensionen.

Det finns bara ett problem i sammanhanget.

Den är så gott som identisk med en debattartikel som Länsförsäkringars vd i Västerbotten, Göran Spetz, gått ut med i Västerbottens-Kuriren.

Den ursprungliga artikeln kommer egentligen från Länsförsäkringars förre kommunikationsdirektör, Christer Baldhagen, numera senior advisor på bolaget.
– Jag känner honom och vi gick igenom ordalydelsen och så. Länsförsäkringar ville ju ha någon som kunde stå på sig och då passade mitt namn in bra, säger Hans Janzon.

Ni recyclar debattartiklar med andra ord?
– Ja, det skulle man ju kunna säga. Det är inte helt ovanligt. På engelska kallas det ju spiking, säger Hans Janzon.

Christer Baldhagen menar att Länsförsäkringar hela tiden har varit tydligt med sin uppfattning och det har gjort att näringslivsföreträdare har frågat om man kan få material från dem och det har man gett:
– Vår vd Sten Dunér har tagit en tydlig position i frågan och det är ju ett stort antal näringslivsföreträdare som anser att frågan bör regleras. Då är det självklart att vi hjälper till. De får använda material bäst de vill, säger Christer Baldhagen.

Han berättar också att Länsförsäkringar är ett bolag med 23 egna bolag inom koncernen. Här är det vanligt att samma debattartikel återanvänds mellan vd:arna:
– Så har vi alltid jobbat, säger Christer Baldhagen.Dela sidan: