Dela sidan:

King tog hjälp av illustratören Mikael Eriksson när man skulle ta fram sin nya annons för Ica. I går gjorde annonsen premiär som helsida i bland annat Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen – och drog mångas ögon till sig.

Annonsen har formen av en klassisk skolplansch med information kring olika frukter och grönsakers påverkan på kroppen – med ett undantag. Mitt bland blomkål, kiwi, blomkål och aprikoser står en spritt språngande naken Ica-Stig i form av en illustration.

– Vi ville berätta mer om fruktutbudet och varför det är nyttigt. Då föll det sig naturligt att göra det i form av en skolplansch, säger Nima Stillerud art director på King till Resumé.

Vad tyckte Hans Mosesson (Ica-Stig) om annonserna?
 - Vi stämde av annonsen med honom några gånger under processen så han skulle tyckte det var ok.

Kampanjen "Ta ett grönt år med Ica" har producerats innehåller även en informationsfilm.Dela sidan: