Filmatisering av kriminilogiprofessorn Leif GW Perssons romansvit Välfärdsstatens fall hade 1 575 000 tittare i genomsnitt under seriens fyra avsnitt. Detta innebär en tittartidsandel på 39,7 procent och en räckvidd på 21,5 procent av befolkningen.

TV-serien En pilgrims död bygger på en konspirationsteori om att säkerhetspolisen har varit djupt involverad i mordet på Olof Palme.
– Säpo har själva fått utreda ”Säpo-spåret”. Det är rent åt helvete, sade Leif GW Persson till Aftonbladet i början av januari.

Han avfärdar alltifrån PKK-spåret till att Krister Pettersson skulle ha tagit kål på Olof Palme.

En pilgrims död hade hela 1 895 000 tittare vid första avsnittet, men då är även MMS extra vecka för att samla in tittarsiffror från SVT Play och liknande inräknat.

Det sista avsnittet gick igår, söndag, och betydligt färre svenskar bänkade sig framför tv-apparaten då – 1 400 000 såg det sista avsnittet – den extra veckan är dock inte inräknad i detta fall, vilket innebär att tittandet kommer att öka något för det sista avsnittet.

En pilgrims död bygger på romanerna Mellan sommarens längtan och vinterns köld från 2002, En annan tid, ett annat liv från 2003 och Faller fritt som i en dröm från 2007.