De senaste veckorna har den nya tv-avgiften för dator, mobiler och surfplattor varit föremål för kritik. Men när allmänheten får säga sitt om Mediesverige hamnar alltjämt public service-media i topp.

MedieAkademins Förtroendebarometern 2013 over press, radio och tv visar på överlägsna förtroendebetyg för Sveriges Radio och Sveriges Television. SR landar på 76 procent medan SVT medan 73 procent har stort eller ganska stort förtroende. Anseendesiffrorna har förvisso sjunkit något men står sig starka gentemot övriga medier.

Kvällstidningarna och TV3 hamnar lågt i mätningen. TV3 och Aftonbladet har förtroende hos 13 procent av de svarande medan endast tio procent har stort eller mycket sort förtroende för Expressen. Aftonbladet hamnar samtidigt före Google i Förtroendebarometern över digitala medier.

Förtroendebarometern 2013 press, radio och tv

SR 76 %
SVT 73 %
DN 52 %
TV4 34 %
TV3 13 %
Aftonbladet 13 %
Expressen 10 %