Dela sidan:

Bokförläggaren Svante Weyler blir en av de som tar plats i SVT:s styrelse. Här blir även Lars Ilshammar, chef för Arbetarrörelsens bibliotek ny ledamot en ny ledamot. Detta står klart sedan Förvaltningsstiftelsen, ägare av SVT, SR och UR idag presenterade de nya ledamöterna i public service styrelser.

I SR:s styrelse tar LKAB:s kommunikationsdirektör Lotta Fogde, Gunilla Kindstrand från Hälsinglands Tidningar och Gunnar Wetterberg, samhällspolitisk chef vid SACO plats.

I Utbildningsradions styrelse blir Kristina Persson, grundare av Global Utmaning ny ledamot tillsammans med Stefan Forsberg, vd för Stockholms Konserthusstiftelse och Mattias Hansson, chef för ABBA-museet.

– Därmed fortsätter professionaliseringen av de tre public service-företagens styrelser. Ägarstiftelsen vill med dessa inval försäkra sig om att styrelserna framgångsrikt kan leda bolagen i en tid av snabba förändringar både i samhället och på mediamarknaden, säger stiftelsens ordförande Ove Joanson i ett pressmeddelande.

Ledamöterna utses för ett år.Dela sidan: