Dela sidan:

Det var de unga kreatörerna Leo Magnusson och David Lundgren på F&B:s Göteborgskontor som kläckte idén. Endast ett fåtal på byrån fick vetskap om kampanjen.

– Jag utsattes själv för kampanjen i realtid, utan att veta någonting. Vi satt ett gäng här på Stockholmskontoret och skrattade åt det hela som alla andra. Kampanjen stod och föll med att det inte skulle finnas några läckor, så för en gångs skull hölls allt arbete inom en liten krets. Det var först efter ett par tummar som jag fick veta att det var vi som låg bakom och att det var en kampanj för vår kund Marabou, säger byråns välmeriterade copywriter Anna Qvennerstedt till DI Weekend.

Hon tycker att kampanjen var harmlös och rolig, trots att den lurade många journalister. Och hon är övertygad om att kampanjen ger ökad försäljning för lakritschokladen Black.Dela sidan: