Dela sidan:

Anders Högmark från Helsingborg vann i höstas den ironiskt kallade ”Drömresan” i Sveriges Annonsörers tävling: en resa för honom plus sällskap till Nordkorea. Över 1200 personer deltog i kampanjen vid namn "Trött på reklam?", där man skulle motivera varför man behövde en reklamfri paus i vardagen i ett helt reklamfritt land.

Anders Högmark lyckades knåpa ihop den bästa motiveringen enligt en jury som bestod av representanter från Sveriges Annonsörer och reklambyrån Forsman & Bodenfors. Trots att läget i Nordkorea är allt annat än stabilt är planerna fortfarande att åka enligt Sveriges Annonsörers vd Anders Ericson.

– Vi kommer att vara en liten delegation som reser till Nordkorea den 29 April, så länge UD inte avråder på sin hemsida. De avrådde förvisso via telefon, men på hemsidan står det ingenting så vi får utgå från att det som står där gäller, säger han till Resumé.Dela sidan: