Det nya förlaget heter kort och gott "Viggo Cavling förlag".

Varför?

– Det är ungefär som Albert Bonnier förlag. Målet är förstås världsherravälde och total marknadsdominans, säger han.

Förlaget är ett svar på den efterfrågan han har märkt av.

– Det är logisk konsekvens av att människor och företag har bett mig skriva böcker om dem. Idén var först att bara producera i ett exemplar och sen skulle någon annan ta över, men det är hjärnkirurgi att trycka och sälja böcker så målet är att sköta detta från ax till limpa.

Vilka typer av böcker kommer du att ge ut?
– Bara uppdragspublicering, ungefär som ett kundtidningsförlag men vi gör bara böcker. De ska säljas och vara pris- och läsvärda.

Hur mycket räknar du med att förlaget kommer omsätta det första året?
– Några miljoner.

Vilka är dina första uppdrag?
– Jag gör en bok om Gondolen och en bok om hur man säljer sin bostad själv med Hemverket. Böckerna kommer i höst. I övrigt jobbar jag på med andra uppdrag, jag är ny partner i Inizio och håller på att starta hotell på Mallorca. Banken ligger dock på is. Räknenissarna var för tråkiga, även om jag fortfarande tror stenhårt på min bankidé.