Dela sidan:

När McCann i februari kommunicerade sin nya ledningsgrupp fanns inte Anders Nyströms namn med.

Nu står det klart att han lämnar byrån, precis som ex-koncernchefen Robert Bryhn. Beskedet kommer inte som någon skräll.

I ett pressmeddelande i dag, måndag, säger Anders Nyström:

– Jag har haft fem fantastiskt roliga och lärorika år sedan vi kom in med Starsky till McCann. Men nu känner jag mig nyfiken på att prova nya saker. Och det är dessutom rätt tillfälle att göra det,  säger Anders Nyström.

– Vi har diskuterat olika alternativ framåt inom McCann, men med tanke på den förändring som pågår i McCann så känns det som ett bra beslut att kliva av helt och låta den nya ledningen ta byrån in i nästa fas, fortsätter han.

Fredrik Westerman, Sverigechef för McCann Worldgroup:

"Det stämmer, vi har diskuterat olika möjligheter men Anders har valt att tacka nej. Jag önskar honom lycka till i det han kommer att göra."

Anders Nyström är fåordig om framtiden:

– På kort sikt har jag några projekt som jag tänkte ge lite tid. Sedan ska jag ägna sommaren åt att fundera över nästa steg.

McCann Worldgroup Sveriges nya koncernchef är Fredrik Westerman. Han kommer närmast från Visa, där han senaste åren var vd för verksamheterna i Norden och Baltikum. Han har också varit på SEB Kort, Eurocard och Diners Club.

Johan Nilsson är ny executive creative director och byråledare. Han kommer från JJP/Isobar, och har en bakgrund som copywriter/ECD på Lowe Brindfors. Andra byråer han har varit på är F&B, Garbergs och TBWA.Dela sidan: