Dela sidan:

Mittmedias personalstyrka ska minskas med 150 tjänster under en treårsperiod. Det senaste sparpaketet gick nyligen i hamn: runt 100 personer tackade ja till det frivilliga avgångsvederlaget, varav 72 var journalister.

Men koncernen befinner sig i en kompetensväxling, vilket kräver att de även kan ta in nya förmågor.
– Medarbetarna i bemanningsbolaget blir en viktig del av vår dagliga verksamhet framöver, som vikarier alltid har varit. Genom att anställa i bemanningsbolaget får vi en stabilitet som vi inte har haft hittills, säger Mittmedias personalchef Carin Andersson i ett pressmeddelande.

Med det nya bemanningsbolaget kommer rekrytering och administration att skötas centralt, vilket avlastar de lokala redaktionerna.
– Genom den här satsningen är vår förhoppning att vi även ska kunna göra en del gemensamma journalistiska satsningar i bemanningsbolaget, som enstaka tidningar aldrig skulle ha råd att göra, säger Carin Andersson.Dela sidan: