Dela sidan:

Personer som följer polisen på Facebook har kunnat delta i en enkätundersökning. Resultaten visar att besökarna av Facebooksidan är positiva till Polisens närvaro i sociala medier.


Idag klockan tio på förmiddagen anordnade Polisen en pressträff om sin närvaro i sociala medier, som hölls i Rikspolisstyrelsens lokaler i Stockholm. Utgångspunkten för träffen var en nyligen genomförd utvärdering som Polisen gjort.

Den visar bland annat att 96 procent av cirka 14200 personer, som deltagit i Polisens enkätundersökning, anser att polisen ska finnas i sociala medier. Urvalsgruppen är människor som valt att svara på frågor via Polisens Facebooksidor.

"Man kan inte dra slutsatser om vad hela svenska folket anser om Polisens användande av sociala medier på grundval av denna undersökning", står det i ett av utvärderingens tillägg.Dela sidan: