Dela sidan:

Bandyförbundet hade tidigare ett magasin, men det lades ner 2007.

Nu föds en ny bandytidskrift – ”Bandyportföljen”.

– Jag är en flitig läsare av olika magasin och tyckte att en sport som drar 40 000 människor till en SM-final borde ha ett eget. Jag kontaktade Erik Ström som vi tidigare anlitat för olika projekt inom Sirius Bandy, och han kände likadant, säger Patrik Johansson till svenskbandy.se och fortsätter.

– Erik är en ung mångsysslare inom media med erfarenhet av journalistik, layout, copywriting och design. Dessutom är han insatt i sporten, vilket jag tycker gör honom otroligt intressant i rollen som redaktör.

Tidningen erbjuder längre, djuplodande reportage.

– Inspirationen har vi hämtat främst från fotbollsmagasin som tyska 11 Freunde och svenska Offside. Skillnaden är väl att vår idealläsare hellre förfryser tårna på ett snöigt Zinkensdamm än ser Gefle rulla ut Blåvitt på Strömvallen, men med ett schysst innehåll hoppas jag att vi i förlängningen kan locka några av de ickefrälsta till bandyarenorna också, säger Erik Ström.

Magasinet Bandyportföljen kommer ges ut fem gånger per år med start i augusti. Det första numret ska handla om Sirius-stjärnan Andreas Eskhult som lägger av, brödraparen i Elitserien och Boltics dystra resa från storklubb till allsvenskan.Dela sidan: