Dela sidan:

Efter att Converse anmält Coop för att sälja pirattillverkade skor, har tingsrätten nu fattat sitt beslut. Converse krävde i sin anmälan att Coop omedelbart skulle tvingas upphöra med försäljningen, men den amerikanska skotillverkaren fick inget gehör för sitt krav.

Däremot har tingsrätten bestämt att Coop ska redovisa all dokumentation om skornas äkthet.

– Det är kronofogden som ska handha det hela och så fort de hör av sig är vi beredda att lämna över alla dokument vi har, säger Coops informationschef Kristoffer Myrevik. Men vi är inte ett dugg oroliga. Vi är helt säkra på skornas äkthet.

Enligt Kristoffer Myrevik kommer skorna från en betrodd leverantör som visat ordentlig dokumentattion som styrker att det handlar om äkta Converse-skor. Coop har också genomfört en produktundersökning och jämfört med Converse-skor från andra leverantörer.

– Jag vill inte spekulera kring vilka bevekelsegrunder Converse har för att göra så här, säger Kristoffer Myrevik. Men vi säljer skorna för mellan 399 och 499 kronor, beroende på modell och det är betydligt billigare än andra butiker. Som butik väljer man ju själv vilka marginaler man vill ha på sina varor.

Kommer ni att fortsätta sälja Converse-skorna i era butiker?

– Hade vi känt minsta tveksamhet om äktheten hade vi dragit in dem. Men det gör vi inte, så skorna kommer att finnas kvar. Dela sidan: