Dela sidan:

I fjol hamnade det bantade Malmö-kontoret och Göteborgs-kontoret under samma resultatenhet. Fusionen skulle stärka byråns grepp om Sydsverige, målet var att bli störst på brand experience i Sydsverige.

Göteborgs-chefen Johan Gronowitz blev regionchef för PS Sydväst för ganska precis ett år sedan – men nu lämnar han sin tjänst, uppger Rapidus. Orsaken är att byråns samtliga svenska dotterbolag fusioneras.

Johan Gronowitz var också vd för dotterbolagen PS Communication Göteborg och PS Communication Malmö. Det är inte klart vilket uppdrag han kommer att ta härnäst.

– Jag kunde inte hitta motivationen för alla de resor och engagemang som krävs för ett uppdrag som täcker hela Norden. I fem år har jag jobbat med att sälja PS Communications tjänster, nu får jag ändra fokus till mig själv, säger Johan Gronowitz till Rapidus.

PS Communications presschef Gabriel Persson säger att fusionsbeslutet beror på att kostymen blivit för stor.

– Vi kan effektivisera verksamheten och få skalfördelar när våra experter kan jobba inom större geografiskt område. Fusionen kommer inte att påverka antalet anställda i Malmö, möjligen blir det några övertaliga tjänster Stockholm, säger Gabriel Persson till Rapidus.

PS Communivcation har runt 160 anställda i Norden, där sex sitter i Malmö och tolv i Köpenhamn. Bland kunderna i Öresundsregionen finns Tetra Pak, Ikano Bank och Skånetrafiken.

Senare bokslutsåret låg omsättningen på 267 miljoner kronor med ett resultat efter finansiella poster på 8,6 miljoner kronor.Dela sidan: