Dela sidan:

– Jag är oerhört glad att Alice Bah Kuhnke har tackat ja till att leda Ungdomsstyrelsen. Med henne i ledningen får myndighetens arbete med såväl det civila samhället som ungdomars livsvillkor, en mycket kompetent, engagerad och tydlig företrädare, säger ungdomsminister Maria Arnholm i ett pressmeddelande.

Alice Bah Kuhnke slog igenom i Disneyklubben 1992 med Eva Röse och Johan Petersson. Hon var ett av de stora framtidsnamnen i rutan, och i slutet av 1990-talet hade hon en egen talkshow i TV4.

Men Alice Bah Kuhnke hade aldrig som mål att bli ett stort tv-namn. Hon pluggade hela tiden statsvetenskap vid sidan om och hennes examen lade grund till den nya yrkeskarriär som hon inledde efter studierna, inom nischer som miljö, rättvisa och hållbarhet.

Efter tv-sejouren grundade hon tankesmedjan Sektor3, hon har varit verksamhetschef för avdelningen Idéer för livet på Skandia och generalsekreterare för Rättvisemärkt/Fair Trade.

De senaste åren har hon varit hållbarhetschef på börsbolaget ÅF och har en rad styrelseposter och uppdrag, bland annat för Dramaten, Jordbruksverket och även för webbyrån Doberman.

Läs Resumés intervju med Alice Bah Kuhnke från 2011: ”Jag gick på min sista kändisfest 1994”Dela sidan: