Dela sidan:

Aldrig har en längdskidåkare skrivit ett så lukrativt sponsoravtal. Dealen gör att Petter Northug nu under en period kommer att stå utanför landslagets träningsgrupp och i stället träna på egen hand i en fri roll, med en rejäl personlig stab runt sig.

– Petter sökte något nytt och är stimulerad. Vi är stolta över att ha tecknat ett avtal och att vi kan vara supportrar. Att han valde att stå utanför landslaget, tror jag beror på att han nu kan känna större motivation och prestera bättre när han representerar Norge, säger Coop Norges vd Svein Fanebust i en kommentar, enligt Idrottens Affärer.

Samarbetet offentliggjordes vid en presskonferens i en Coop-butik i Trondheim.

– När det var möjligt att arbeta med en så stor aktör som Coop, så valet var lätt. Plus att vi ska utveckla hälsosamma produkter. Folkhälsa är något jag brinner för, säger Northug.

Petter Northug tjänade runt 5 miljoner kronor under förra säsongen, då bland annat Red Bull var en stor sponsor.

Hans avhopp från landslaget skakar norska skidförbundet som byggt sponsoravtal på Northugs medverkan.Dela sidan: