Dela sidan:

Jonas Bonnier lämnar arbetet som vd för Bonnier AB vid årsskiftet efter sex år. Styrelsen meddelades om beslutet i förra veckan och jakten på hans ersättare har redan börjat. Koncernens styrelseordförande Carl-Johan Bonnier överraskades av beskedet.

– Jag blev förvånad och beklagar hans beslut att lämna. Samtidigt är det hygglig tajming för Bonnier att det sker nu. Han har konsoliderat flera av bolagets verksamheter. Bolagen står på en mer stabil grund än på ganska länge och den finansiella ställningen har stärkts.

Vilken typ av kompetens söker ni hos hans ersättare?
– En bra ledare och en person med stor förståelse för vår bransch. En som kan media och är kreativ.

Är ni nöjda med Jonas Bonniers insats som vd?
– Absolut.

Varför?
– Under hans ledarskap av hela ledningen föryngrats, vi talar om ett generationsskifte. Han har tagit in duktiga och drivna chefer för våra verksamheter inom en rad olika områden. Han har skapat en positiv förändring, säger Carl Johan Bonnier till Resumé och fortsätter:

– Det är viktigt att komma ihåg att konkurrensen på marknaden har skärpts under Jonas Bonniers år som vd. Våra bolag har genomgått en stor omställning från print till digitalt. Det har varit en väldigt tuff period för hela branschen. Här har Jonas Bonnier haft en viktig roll att driva på omställningen och skapa digitala affärsmodeller.

Under nästa veckas styrelsemöte kommer man att påbörja diskussionerna om en ersättare för Jonas Bonnier. Innan årsskiftet kommer man att presentera namnet på den som tar över koncernen.Dela sidan: