Dela sidan:

Olof Lundh har ett ständigt späckat schema och ska nu få avlastning i sin roll som chef för Fotbollskanalen.se. Tidigare i våras ryktades det att han var nära en övergång till sin gamla arbetsgivare Expressen, men så blir det inte.

Ni söker en redaktionschef för att avlasta dig i din roll. Känns som att det kanske är på tiden med tanke på din arbetsbelastning, kommentar?

– När jag började på TV4 hösten 2006 för att utveckla Fotbollskanalen.se och vara med på ett hörn i Fotbollskanalen i TV4 på söndagar var det ett rätt blankt papper och det var svårt att inse hur jobbet skulle utvecklas och antalet uppgifter skulle växa. Det har gått från att vi var två redaktörer och jag som då drev sajten med 30 000 unika besökare i veckan och parallellt utvecklade en ny sajt till att i dag vara en viktig del av TV4-Sport och fotbollssändningarna och där redaktionen består av sex personer och vi har över 300 000 unika besökare i veckan och med appar både till Iphone och Android. Fotbollen snurrar numera 24-7 året runt vilket gör att det varit svårt att få till pauser och där kunna analysera över hur vi går vidare.

Du har kört oerhört hårt i några år på Fotbollskanalen, kan du beskriva allt du gör?
– Inte bara jag har kört hårt, det är det många som gjort på Fotbollskanalen.se. Sedan 2011 har jag varit chefredaktör för sajten med krönikor, blogg och nyhetstexter. Dessutom har jag jobbat i olika tv-sändningar, Fotbollskanalen Europa, Europa League, Ekwall vs Lundh, Superlive, landskamper, EM, VM samt inhopp i Nyhetsmorgon, TV4 News och TV4 Sport. Lägg till att jag emellanåt bistått Katarina Koritz, ansvarig för fotbollskanalen.se på Digitala Medier, med inspel kring design, utveckling och affär.

Hur har det funkat för dig med alla dessa bollar i luften? Är det hållbart i längden?
– Det har varit svårt att släppa något som varit både utmanade och roligt och där jag varit med sedan starten. Sedan finns det ett inslag i mediebranschen av att det är svårt att säga nej då man inte vet om man får frågan igen. Jag har mest insyn i sajtjobbet och där är det fler än jag som slitit hårt för att det ska bli en framgång och i längden går det inte att leva på entusiasm och snabba fixar utan man måste ta ett steg tillbaka, fundera på hur man går vidare och bygga nytt. Därför är det roligt att TV4 Sport satsar så här och anställer en redaktionellt ansvarig för fotbollskanalen.se så att sajten kan ta nästa steg.

Hur kommer din roll att förändras?
– Jag kommer att satsa hundra procent på journalistik i både tv och på Fotbollskanalen.se vilket ska bli oerhört roligt. Även om jag säkert kommer att sakna att vara en del av utvecklandet och drivandet av sajten så har jag fått för lite tid till att ta fram nyheter och försöka få till granskningar och vässa krönikorna. Tanken med den här satsningen är att jag ska få ut mer journalistik och vara reporter, krönikör och bloggare samt kunna koncentrera mig på tv-jobbet och därmed släppa redaktörsskapet.

Zlatan gav dig en känga efter matcen mot Färöarna i veckan och sa att ”du vet mer än han". Kommentar till det?
– Jag har inga problem med att folk reagerar på frågor eller hugger tillbaka. Precis som att frågan måste vara fri så är svaret fritt, men det är självklart relevant att fråga om när han kastar bollen på det sättet och riskerar en avstängning.

–  Zlatan hugger då och då på mig, men det är inget att fästa sig vid, för det handlar inte om att vi är polare eller ska bli, utan jag gör mitt jobb och han gör sitt.Dela sidan: