Dela sidan:

Vem är du?
– Jag heter Johanna Lindskog Lindell och utbildar mig till Digital Data Strategist på Hyper Island.

Vad gör en Digital Data Strategist?
– Jag jobbar med att visualisera komplexa strömmar ut big data. Jag har en bakgrund i PR-branschen och kommer att jobbar med datadriven PR.

Hur kom du in på det området?
– Jag jobbade i tre år med PR på Weber Shandwick med Christina Saliba och kände att jag ville tillbaka till tv där jag var innan dess. Så jag började jobba med X-factor, när jag såg att Hyper Island skulle starta den här utbildningen. Jag tyckte det verkade vara en intressant utveckling av det jag jobbade med så jag sökte utan att räkna med att komma in. Men det gjorde jag.

Vad kommer du att blogga om?
– Det kommer mest att bli om digitala trender och hur man kan använda big data för strategisk pr. Och så kommer det nog att bli en del insikter från min praktik på Warner Music där jag börjar i augusti.

Johannas blogg hittar du här Dela sidan: