Dela sidan:

I Robyns och Snoop Lions nya samarbete har duon fått dubbelgångare i videon, där de också bytt könsroller. Videon får nu stor uppmärksamhet internationellt.

Regissör är Maria ”Decida” Wahlberg som utöver sina regijobb även arbetar med pr – bland annat för Adidas. Decida är sedan en längre tid tillbaka koreograf, stylist för Robyn och dessutom kreativ samarbetspartner till den svenska popstjärnan.

Idén till "könsbytet" i videon föddes under europaturnén för Body Talk PT 2 när Robyn, Decida och hennes kompis Pernilla åt middag. Pernilla var lik Snoop Dogg och sedan hittade de även en "dubbelgångare" till Robyn.

Videon har kompletterats med en Behind the Scenes-film där tittarna får inblick i arbetet.

– Förhoppningsvis kommer videon att locka till skratt, men också föda tankar om vad identitet verkligen är. Skulle du vara samma person i en annan kontext? Har samhället särskilda förväntningart på en person, baserat på klass, kön, sexuell läggning, religiös tro och kulturell bakgrund? Hur mycket påverkar sedan dessa förväntningar ditt eget jag? Jag gillar tanken att vi växer upp i ett transnationellt popkulturellt virrvarr där du i stället kan välja vem du vill vara. Allt detta är vad vårt "2Faced1"-projekt handlar om – att förstå att identitet beror på kontext och därför är något flytande, säger Decida i ett pressmeddelande.Dela sidan: